Visa alla journalinlägg

Golvtrender 2023 — Hållbara material och modiga designval

Plankgolv med breda och långa plank blir mer populärt

Plankgolv är en av de stora trenderna för 2023 där användningen av breda och långa plankor i trägolv trendar. Dessa plankor skapar en känsla av rymd och lyx, och deras popularitet växer i både moderna och klassiska hem. De breda och långa plankorna i plankgolv ger en enhetlig och sammanhängande känsla i rummet och fungerar som en utmärkt grund för olika inredningsstilar. Med hjälp av dessa plankor kan du ge ditt hem en unik och personlig prägel som passar din estetiska vision.

Vill du läsa mer om golvtrender i 2024? Se vårt nya uppdaterade inlägg!

för email 2

Laborera med träslag och våga ta ut svängarna

En annan trend för 2023 är att man laborerar mer med träslag och vågar ta ut svängarna. Det innebär att man utforskar nya träslag så som ask golv, som kan ge golvet en unik karaktär och skapa en inredning som sticker ut. Att experimentera med olika träslag kan ge ditt hem en helt ny känsla och förvandla ditt golv till ett verkligt konstverk.

Ljusa trägolv trendar fortfarande

Ljusa golv fortsätter att vara populära under 2023, eftersom de skapar en luftig och öppen atmosfär i hemmet. Ljusa träslag som ask och vitpigmenterad ek är särskilt eftertraktade för deras förmåga att reflektera ljuset och göra rummet ljusare och mer välkomnande. Ljusa trägolv passar särskilt bra i mindre utrymmen eller i rum med begränsat naturligt ljus, och de kan enkelt kombineras med olika färgsättningar och träslag för att skapa en harmonisk helhet. Se vår mest sålda ytbehandling här: 102 Sandhammaren

 

f68d5062 6862 4da8 a369 942f6603f76d

Trägolvet ska kännas mer äkta

En ökad efterfrågan på naturliga och äkta trägolv är en annan trend för 2023. Det innebär att man tillåter kvistar och naturliga skiftningar i träet, vilket ger golvet en mer autentisk och levande känsla. Denna trend uppmuntrar till att omfamna träets unika karaktär och skapa en inredning som känns genuin och ärlig. Att välja ett äkta trägolv innebär också att man investerar i ett hållbart och långvarigt material som kommer att åldras vackert över tid och bidra till en varm och inbjudande atmosfär i hemmet.

1

Större dimensionser i chevron och fiskbensparkett

Om inte plankgolv är det du söker men fortfarande vill behålla en modern känsla, är en annan möjlighet att laborera med dimensionerna på chevron- och fiskbensmönster som exempelvis valbensparkett. Genom att välja större dimensioner kan du skapa en mer minimalistisk och iögonfallande effekt i ditt hem, samtidigt som du behåller den klassiska elegansen som dessa mönster är kända för. Större mönster kan också ge en känsla av rymd och djup i rummet, vilket är särskilt viktigt i mindre utrymmen eller öppna planlösningar. Denna trend ger dig möjlighet att uttrycka din kreativitet och skapa en unik och personlig inredning verkligen gör ett statement.

Golvtrenderna för 2023 fokuserar på hållbarhet, innovation och modiga designval. Genom att omfamna dessa trender kan du skapa ett vackert och ansvarsfullt hem som håller i många år framöver. Oavsett om du väljer långa och breda plankor, experimentellt träslag eller dramatiska mönster kommer ditt hem att förvandlas av de senaste golvtrenderna och bli en plats som du kan vara stolt över.

Vad kostar ett plankgolv?

Priset varierar beroende av virkets bredd, längd och sortering. Ju bredare virke desto dyrare blir golvet och ju renare virket är från kvistar och färgvariation desto mer svårtillgängligt är virket och gör därmed golvet dyrare.

Kan man ha trägolv på golvvärme?

Våra plankgolv är lämpliga på golvvärme så länge våra rekommendationer och riktlinjer följs. Vid golvläggning på golvvärme rekommenderar vi vår unika treskiktslimmade konstruktion där varje lager består av massivt trä som korslimmas för att motverka rörelser och således ger mer formstabilitet i golvet, utan att kompromissa på känslan av ett massivt trägolv.

Miljöcertifiering

Våra golv går att få FSC certifierade på förfrågan. I val av råmaterial är vi ytterst noggranna att virket kommer från hållbart skogsbruk. Vidare förädlar vi virket med ambitionen att använda så mycket som möjligt av stammen.

Levereras våra golv färdigbehandlade?

Våra golv går att få levererade färdigbehandlade och obehandlade för att behandlas på plats. Vår rekommendation är att vända frågan till din golvläggare om vad de är mest bekväma med att lägga. Notera att några av våra framtagna kulörer endast går att applicera i produktion och några endast på lagt golv.