Visa alla journalinlägg

Lär dig mer — Askgolv

för email 2

En grundpelare i nordisk design

Askgolv är en klassiker inom nordisk design, med dess ljusa och naturliga utseende, enastående hållbarhet och mångsidighet i nyttjandet av materialet. Här utforskar vi fördelarna med askgolv och ger dig inspiration för hur du kan använda detta vackra träslag i ditt projekt.

Våra askgolv består av vit ask, dvs den yttersta delen av trädstammen. Detta gör våra golv unika då de skapar en jämnare och mer harmonisk och enhetlig känsla.

för email 3

Askgolv står för hållbarhet och kvalitet

Ask är ett hårt träslag, vilket gör det mindre känsligt för slitage och repor. Materialets höga densitet gör ask golv till ett utmärkt val om man önskar använda trägolv i högtrafikerade områden i hemmet och i offentliga miljöer som restauranger, butiker eller hotell.

Ask ger ett ljust och naturligt intryck

Om du önskar ett ljust och naturligt golv är ask golv rätt väg att gå. Den ljusa naturliga grundtonen i ask gör att materialet inte känns pigmenterat vid applicering av en vit hårdvaxolja eller lack. Den tydliga trästrukturen i ask golv påminner om material som Douglas gran och furu, men har fördelarna som ek med sina praktiska egenskaper.

Matcha mot mörka träslag

Askgolv gör sig väldigt fint i kontrast mot mörkare träslag som mörkbetsad ek eller valnöt i övrig inredning. Den ljusa färgen och den tydliga trästrukturen i askparkett skapar en fin brytning mot de mörkare träslagen, vilket ger ditt hem en rik och sofistikerad atmosfär.

chevron parquet iv01 hd

Askparkett och mönstrade trägolv

Vi tillverkar trägolv i ask i flertal olika format, från långa och breda plankgolv till mönstrade trägolv som chevron– och fiskbensparkett. Dessa olika format erbjuder ännu fler möjligheter att skapa en unik och personlig inredning med askparkett.

Massivt trägolv och lamelluppbyggt trägolv

Askgolv kommer i både massivt trägolv och lamelluppbyggt trägolv, vilket ger dig möjlighet att välja den typ av golv som bäst passar dina behov och önskemål. Båda typerna av askparkett, erbjuder den vackra trästrukturen och ljusa färgen som gör askgolv så attraktiva.