Visa alla journalinlägg

Golvtrender 2024

I detta reportage sammanfattar vi kommande års starkaste golvtrender. Nära samarbeten med nationella och internationella arkitekter ger oss en klar bild in i framtiden och vad som efterfrågas mest i trägolvets utseende. De mest tydliga trenderna är ökad hållbarhet, större dimensioner, jordnära och mörkare kulörer. Framförallt ser vi att trägolvet får en större betydelse och plats i hemmen och blir ett allt viktigare val i vår inredning.

Innehållsförteckning över våra golvtrender under 2024:

  1. Varma toner
  2. Hållbarhet
  3. Variation i träslag
  4. Golv blir tak och väggar
aojn showroom 018lev

Varma toner

Ljusa ekgolv har under en längre tid varit en stark trend i de skandinaviska hemmen där trägolvet har låtit kök och möblemang i mörka träslag ta plats. Inför kommande år ser vi att trägolvet blir ett allt viktigare val som skall ligga till grund för en vacker inredning. Naturliga, varma och mörka toner är mer efterfrågat än någonsin. De jordnära trätonerna matchas ofta mot varma men ljusa väggfärger för en bibehållen nordisk design.

4 5 09709

Hållbarhet

De senaste åren har byggbranschen kantats av svår materialbrist, dels på grund av världsläget men också på grund av den faktiska bristen på material. Efterfrågan var hög på kvistfritt material och träets ”imperfekta” delar gick till spillo. För att sätta minimalt avtryck på planetens skog har vi länge längtat efter en trend där sann uppskattning för naturmaterialet låg i fokus. Inför nästa år ser vi starka paralleller mellan val av trägolv och medvetenhet om miljön där ökad personlighet i kvistar och naturliga defekter efterfrågas.

Genom blandade bredder och fallande längder på plankgolv, nyttjas råmaterialet till fullo och ger ett naturligt och vackert utseende för ögat med bibehållen minimalism.

Plankgolv_DanielBerlin_Restaurang
närbild askgolv plankgolv

Variation i träslag

Ekgolv har länge varit ett givet val i den nordiska inredningen. Inför kommande år ser vi ökad lekfullhet i val av träslag och material som Ask, Douglas Gran och Valnöt tar större plats. En blandning av träslag ger djup och skapar personlighet till din miljö. Detta ställer högre krav på leverantören, så använd vår expertis för fina färgkombinationer.

5

Golv blir tak och väggar

En spännande trend vi tydligt ser inför kommande år är hur man låter golvet fortsätta upp på tak, väggar och låta användas till annan inredning. Hemmen är vår trygga punkt och vad är mer lugnande än att få vara omgiven av jordnära naturmaterial. Skapa en behaglig röd tråd i din heminredning genom att låta golvet användas som vägg- eller takpanel och försäkra dig om att du får samma färgnyans.