Visa alla journalinlägg

Lär dig mer — Furugolv

massiva furugolv 1

Träslaget furu

De flesta förknippar furugolv med skandinaviska, traditionella miljöer och hem. Faktum är att furun som träslag har varit det mest använda träslaget i Norden för byggnationer, inredning och trägolv. Trenderna för furu har passerat och återkommit – 70-talet var en storhetstid för furun då man klädde både golv, tak, väggar och möbler i materialet. Det passerade några årtionden innan furugolven kom tillbaka – i en ljus och fräsch tappning.

3cdb6fce e594 4013 91c2 ebbfdfd341a1

Massiva furugolv

Våra furugolv härstammar från europeiska skogar där vi har tillgång till råvirke i extraordinära dimensioner. CHEVRON är inriktade mot bredare och längre furuplankgolv för att låta dig som kund skapa en mer unik och exklusiv miljö. Vi gör furugolven i dimensioner från 120 – 260 mm i bredd och i fallande längder upp till 6 meter. Andra dimensioner går att få på förfrågan. Genom att använda furugolv i mixade bredder och fallande längder utnyttjar man råmaterialet till fullo för ännu mer djup och hållbarhet i ditt val av golv – precis som man gjorde förr i tiden. Massiva furugolv går att få i breda och långa plankgolv, chevron- och fiskbensparkett.

Furugolven kommer nedtorkade till 8-9% vilket gör de redo att installeras vid leverans.

Kännetecken för furugolv

Furun härstammar från trädarten tall vilket är ett relativt mjukt träslag. Furugolv är ett ljust träslag som samtidigt ger värme om man behåller de jordnära tonerna som finns naturligt i virket. Furugolv ger ett harmoniskt men samtidigt livligt och naturligt uttryck med dess rena partier blandat med fina unika kvistar, som ger personlighet till varje enskilt golv.

59f50bdc 1c2f 4363 8cc0 75725f578afa

Ytbehandla furugolv

Förr var det vanligt att lacka furugolv vilket ofta gav en glansig och plastig yta och således förknippades med något billigt och tråkigt – som även gulnade kraftigt med tiden. Furugolv gulnar normalt snabbare än andra träslag som ekgolv eller askgolv. Därför rekommenderar vi att furugolvet lutbehandlas innan skyddande ytbehandling appliceras. På så sätt bleks träslaget naturligt och behålls ljusare under en längre tid. Våra kulörer 601 Vit Furu och 602 Naturell Furu består av ett skyddande lager av ljus olja. Läs mer om ytbehandling här.

Läs mer om plankgolv här.

Värt att veta

Våra plankgolv går att få i flera olika träslag som ek, ask, furu och valnöt. Vi kan få fram plankgolv i längder upp till 8 meter och bredder upp till 450 mm. Golven görs i massivt trä eller i vår unika treskiktslimmade konstruktion och kan levereras färdigbehandlat eller obehandlat.

Läs även om askgolv

Askgolv är en klassiker inom nordisk design, med dess ljusa och naturliga utseende, enastående hållbarhet och mångsidighet i nyttjandet av materialet. Här utforskar vi fördelarna med askgolv och ger dig inspiration för hur du kan använda detta vackra träslag i ditt projekt.

Våra askgolv består av vit ask, dvs den yttersta delen av trädstammen. Detta gör våra askgolv unika då de skapar en jämnare och mer harmonisk och enhetlig känsla.

Vad kostar ett furugolv?

Priset på furugolv varierar och påverkande faktorer är mängd, längd, bredd och sortering.

Kom i kontakt med oss idag och få en kostnadsfri offert.