Visa alla journalinlägg

Stylingbolaget Design Studio — Träffa arkitekten

Case Study — Apt. D&B

Stylingbolaget Design Studio är en design studio med bas i Stockholm, men ett uppdrag kan aldrig vara beläget för långt bort. De arbetar med privata residens; våningar och hus till mindre boenden. De är ett kontor som vågar tänka nytt och skapa annorlunda lösningar för att skapa wow-känsla.

Vi träffar inredningsarkitekten Denize da Silva från Stylingbolaget Design Studio i en våning belägen i stadsdelen Östermalm i centrala Stockholm.

l1030850

Vad inspirerar er och vad har ni för filosofi i ert arbete?

Vi är ett team som brinner för innovativa idéer, spännande belysning och inredning med en kontinental touch. För oss är det viktigt att blanda nytt med antikt för att skapa ett dynamiskt rum – berättar Denize.

l1030855

Vad ville ni och kunden uppnå i detta projekt?

Detta är en återkommande kund till oss vilket alltid är spännande och kul för man har en så pass bra relation, man kan tillsammans tänja mer på gränserna i sina val. I detta projektet valde vi att fokusera på en ljus färgpalett, mycket sten och platsbyggda möbler. Vi ville skapa en toppmodern lägenhet men samtidigt smycka väggar och tak i stuckatur för att värna om husets karaktär. Den ljusa stjärnparketten i vardagsrummet från Chevron Parquet höjde även den värdet av lägenhetens årgång.

Vad är viktigt för er i val av material?

Det är viktigt att det ”känns i magen” vid val av material. När man kliver in i ett projekt så vill SB Design Studio att åskådaren känner av att detta är noga utvalt. Kontraster i materialvalen väger också otroligt tungt. Vi blandar gärna olika texturer för att skapa intressanta möten.

 

 

Fotograf: Inredningsfotografen
Besök Stylingbolaget Design Studio här.
Instagram: Stylingbolaget Design Studio