Visa alla journalinlägg

Plankgolv i Lidingövilla — Möt arkitekterna

I Stockholms inre skärgård på vackra Lidingö, finner vi en vacker villa om- och tillbyggd och designad av AOJN Interiors. Arkitekturen andas en internationell elegans där noga utvalda naturmaterial utger ett lugn och balanserar Stockholms cityliv på andra sidan. Till grund ligger 400 mm breda plankgolv i fallande längder om 2 – 5 meter, som visar naturmaterialets spektakulära historik och specialtillverkade trappsteg av golvmaterial i ek förbinder våningsplanen. Vi har intervjuat Alexandra och Jesper som ligger bakom AOJN Interiors.

aojn lidingÖ 2330

Hur arbetar ni som arkitekter?

”AO/JN är en design studio med fokus på privata hem men vi tar oss också an kommersiella projekt som butiker och restauranger. Vi är måna om våra kunder och våra samarbetspartners i våra projekt och älskar att se ett projekt växa fram från första byggmötet till design, ritningar, inköp och givetvis uppföljning av hela slutförandet fram till överlämning och erbjuder därför bred kompetens inom arkitektur, design, inredning, projektledning och arbetsledning bygg i alla våra projekt.” – Alexandra & Jesper

Ekplank i extraordinära dimensioner ligger till grund för den strama och minimalistiska interiören. Plankor i karaktär Natur/Classic valdes för att ge ett autentiskt och äkta uttryck. Trappa mellan våningsplan är specialtillverkad i samma ek.

400 mm, 2 – 5 meter
Natur/Classic
102 Sandhammaren

aojn lidingÖ 2339

Huset var existerande men huskroppen fick ett till våningsplan. Projektet är likt de projekt vi tar oss an där vi lotsar kunden genom alla svåra beslut under renoveringsperioden. Vi kände direkt att huset hade en stram och reducerad estetik och med det nya våningsplanet gavs möjligheter att implementera många tankar och idéer som vi velat få in i andra projekt men inte riktigt känts helt rätt. Detta hus ihop med att kunden tidigt kände trygghet för oss så gavs rätt förutsättningar att kunna förvalta deras personliga stil och förena denna med vår! – Alexandra & Jesper

aojn lidingÖ 8430

Hur valde ni golv?

”Det kändes givet direkt att vi skulle låta golven få fokus. Vi behövde få till en varm grund till den annars strama designen så ett ljust plankgolv i ek var ett tidigt val som sedan satte tonen för övriga arkitektoniska- och designbeslut” – berättar Alexandra.

Utforska våra plankgolv här.
Hitta till arkitekterna här.

Fotograf: Erik Lefvander